Erdem, Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’nu kabul etti  
Erdem, Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’nu kabul etti

Erdem, Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’nu kabul etti

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Gudratullah Zaki başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Erdem, Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’nu kabul etti

MEB Tevfik İleri Salonu´nda gerçekleştirilen kabul programında Afganistan´da faaliyet gösteren FETÖ/PDY bağlantılı okulların kapatılarak Türkiye Maarif Vakfı´na devredilmesi konusu ile iki ülke arasındaki kültür ve eğitim alanlarındaki ilişkilere dair görüş alış verişinde bulunuldu.

 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Afganistan ile yüz yıla yakın dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin devam ettiğini belirterek, “Türkiye, TİKA eliyle Afganistan’da yaklaşık 100 okul yaptırmıştır. Bu okullarda ise yaklaşık 10 bin öğrenci eğitim görüyor. Afganistan ile kültür ve eğitim alanlarında yapılacak iş birliği sayesinde, dostluk ve kardeşlik münasebetimiz çok daya iyi seviyelere gelecektir.” dedi. Özellikle Afganistan’da FETÖ’nün elinde bulunan okulların Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmesi konusunda gerekli girişimlerin yapıldığını bildiren Erdem, bu görüşmeyle Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu ile gerekli mutabakata varıldığını söyledi.

 

Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Gudratullah Zaki ise, Afganistan’ın Türkiye ile dostluk ve kardeşlik ilişkisinin Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar dayandığını ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişi sürecini yakından takip ederek darbe karşısında her zaman Türkiye’nin yanında yer aldıklarını belirtti. Zaki, Türkiye’nin Afganistan’da kültür ve eğitim alanlarında çok büyük hizmetler yaptığını dile getirerek, yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye’nin TİKA vasıtasıyla yaptırdığı okulların, yapılacak çalışmalar neticesinde Türkiye’nin isteği doğrultusunda Türkiye Maarif Vakfı’na devredileceğini söyledi.

 

Görüşmede, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık ile Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftci de hazır bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.