Bakan Yılmaz, Başkentte Sivas Günleri’ne katıldı  
Bakan Yılmaz, Başkentte Sivas Günleri’ne katıldı

Bakan Yılmaz, Başkentte Sivas Günleri’ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara’da düzenlenen “Başkentte Sivas Günleri“ etkinliğine katıldı.

Bakan Yılmaz, Başkentte Sivas Günleri’ne katıldı

“Sivas türküdür”

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen "Başkentte Sivas Günleri" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Sivas türküdür. Eğer türküleri alırsanız, Türkiye güzelliğini kaybeder. Dolayısıyla Türkiye Sivas ile güzeldir. Sivas türküleriyle güzeldir." diye konuştu. Yılmaz, Sivaslı olmanın başkasından üstün olmak anlamına gelmediğini ancak kendilerini başkalarından farklı kıldığını, bu farklılıkları da zenginlik saydıklarını belirtti.

 

Adana´nın Aladağ ilçesinde özel bir yurtta çıkan yangına ilişkin, Yılmaz, şunları söyledi: "Orada devletin yurdu yok mu? Devletin yurdu var. Aladağ´da devletin yurdu var. 164 kişilik yurdumuz var. 82´si kız ve 82´si erkek, evlatlarımız kalıyor. Adana´da yurdun ne kadar kapasitesi var, bin 500. Ne kadarı dolu, yarısı dolu, yarısı boş. Peki niye onları buraya yerleştirmediniz, yerleştirdik. Kozan´ın en yakın ilçesi Aladağ yakınında Kozan´a yerleştirdik. Ancak aileler diyor ki, her birisine taziyede bulunduk, ´İşte bu yurdun temsilcileri geldiler. Bize evlatlarımızın burada daha iyi yetişeceğini söylediler. Biz de devletin vermiş olduğu yurttan aldık. Oraya götürdük.´ diyorlar. Peki ne yapmak lazım, bu konuda herkesin daha çok özen göstermesi lazım. Evlatlarımız bizlerin geleceği, Türkiye´nin geleceği. Daha çok özen göstermemiz lazım." 

 

“Türkiye´de 80 yılda yapılan yurtlardan daha fazlasını yaptık”

Bakan Yılmaz, yurtların Millî Eğitim Bakanlığı denetiminde olduğuna ve Aladağ´daki yurdun da en son geçen Haziran ayında 4 Maarif müfettişi tarafından denetlendiğine işaret ederek, "Mülki İdare Amiri ve Millî Eğitim Bakanlığının ortak denetimi var. Bu denetimlerden geçmiş mi, geçmiş. Eksiklikleri belirtmiş mi, belirtmemiş. Belirtmemiş ama bu olay ortaya çıkınca demek ki, denetimler yerine göre yapılmıyor. Hakkıyla yapılmıyor. Ne yapılması lazım? İşte Meclis´e şimdi önerge veriyoruz. İstiyoruz ki bütün bu yurtlarda her türlü tedbir alınsın. Bunlar Türkiye´nin geleceği." diye konuştu. Sivas Günleri etkinliği öncesinde Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına katıldığını ve bu konunun millî güvenlik meselesi olduğunu anlatan Yılmaz, "Nasıl ki uyuşturucu ile mücadele milli güvenlik meselesiyse, evlatlarımıza daha iyi ortamda eğitim vermek, bizden daha iyi güzel ortamda güvenlik sağlamak da ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye´yi yarınlarda güçlü kılabilmenin yolu evlatlarımızı iyi yetiştirmekten geçiyor." değerlendirmesinde bulundu. Bakan Yılmaz, son 14 yılda, Türkiye´nin 80 yılında yapılan yurtlardan daha fazlasını yaptıklarını ancak bunun yeterli olmadığını bildiklerini aktardı.

 

"Sivas´a ´Türkiye´nin özüdür´ desek yeridir”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra, Ankara´da "Sivas Günleri" kapsamında düzenlenen "Gürün Resim Sergisi"nin açılış törenine katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi´nde, Sivas´ın Gürün ilçesinin doğal güzelliklerine yer verilen resim sergisi açıldı.

 

Bakan Yılmaz, serginin açılış töreninde, "Sivas´a ´Türkiye´nin özü´ desek, ´Türkiye´nin türküleri´ desek yeridir. ´Sivas eşittir türkü´ desek yeridir. Türküsüz bir hayat düşünülebilir mi? Dolayısıyla siz türküyü çekerseniz hayattan, geriye kuru bir hayat kalır. İşte o hayata renk katan, zevk, huzur, sevgi veren, hayatla barıştıran türküdür. Sivas da türkülerin kalbidir." ifadelerini kullandı. Sergiyle Gürün´ün güzelliklerinin görüldüğünü dile getiren Yılmaz, sergide emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmaları sonrasında Bakan Yılmaz´a plaket verildi, karikatürünün olduğu tablo hediye edildi. 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.